Početkom godine u Srednjoj školi Krapina su se sakupili nadareni matematičari i informatičari. Održana je jubilarna 20. zimska škola informatike, te 2. Zimska škola matematike (prvi put u Krapini).
Jubilarnu 20. zimsku školu informatike Krapina 2015. organizirali su od 2. do 10. siječnja Hrvatski savez informatičara, Srednja škola Krapina i Krapinski informatički klub.
Radionice zimske škole održavaju se u prostorima Srednje škole Krapina, a polaznicima je  na raspolaganju 5 učionica sa stotinjak računala. Paralelno s pozvanim učenicima radili su učenici i nastavnici iz županije.

Slike pogledajte u galeriji.

Zimske škole informatike i matematike su i svečano otvorene 5. siječnja u 12 sati. Okupljenima su pozdrave uputili ravnatelj SŠ Krapina Ivica Rozijan, predsjednik KRIK-a Stjepan Šalković, predsjednik HSIN-a Alen Spiegl, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, predsjednica udruge Mladen Getaldić Gabriela Clara Racz, predsjednik HZTK Ante Markotić i ravnatelj AZOO Vinko Filipović. Svi su istaknuli vrijednost kontinuiteta, dobre uvjete rada, kvalitetu sadržaja i predavača te sinergiju matematike i informatike.

Polaznici kroz 18 radionica usvajaju nova znanja iz algoritama, programskih jezika (C++, Logo, Python, Java Android, C#, Small Basic), izrade WEB stranica (HTML, CSS, Javascript, Joomla). Nastavnici se mogu uključiti u bilo koju radionicu, a imaju i radionicu za primjenu weba u nastavi. Pozvani učenici rade na kompleksnim algoritmima, provode interna natjecanja te dijele znanja i iskustva. Provodi se i radionica za učenike nižih razreda osnovnih škola, kako bi usvojili pravilne navike uporabe, te računalo+ za one koji imaju osnovna znanja.
Uz tridesetak učenika osnovnih i srednjih škola, pozvanih od strane HSIN-a,  na ZŠI 2015. sudjeluje i dvjestotinjak učenika i profesora osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije. Na ZŠI 2015. u Krapini svoja znanja prenosi 14 predavača suradnika HSIN-a i KRIK-a.

Predavanje o EU fondovima (predavač Jurica Lovrek), te radionicu HTML, CSS, Javascript (predavač Bojan Fulanović) poklonila nam je Algebra. Mnoštvo zainteresiranih sakupilo se i na predavanju: Programiranje igrica: posao iz snova? Predavač je bio Bruno Mikuš iz Nanobita - tvrtke koja se bavi programiranjem računalnih igrica. Bruno je ispričao što je sve potrebno da se postane programer igrica, kako izgleda jedan njegov dan i slično. Pogledajte prezentaciju.

Paralelno sa informatičarima u Krapini rade i najbolji matematičari. Poticanje učenika na razvoj matematičkog talenta čini jezgru djelovanja udruge Marin Getaldić. Stoga su se ove godine pridružili informatičarima u Krapini, te radili na usavršavanju matematičkih vještina. Kako su matematika i algoritmi, odnosno programiranje usko povezani, učenici su dio sadržaja odradili i zajedno.
U predahu između radionica pozvani učenici imali su priliku posjetiti "Muzej krapinskog neandertalca", te druge znamenitosti Krapine.

Zimske škole zatvorene su 9. siječnja. Školama je priznanja podijelila dožupanica Jasna Petek.  Ravnatelj SŠ Krapina Ivica Rozijan, te suradnici HSIN-a, KRIK-a i udruge M. Getaldić podijelili su zahvalnice sponzorima, pohvale  i poklone najboljima. Vidimo se slijedeće godine.